Luna septembrie a fost una de foc pentru inspectorii de muncă, care au efectuat controale și au aplicat sancțiuni extrem de severe angajatorilor care au fost găsiți cu nereguli cu privire la fenomenul muncii la negru.

Inspectorii au controlat pe parcursul lunii septembrie 100 de angajatori și au identificat un număr de 17 persoane care lucrau la negru. 12 dintre acestea nu aveau nici un fel de contract de muncă, iar pentru cinci persoane angajatorii au motivat că nu au apucat să trimită la timp contractele individuale de muncă. Pentru acest aspect, fiecare unitate a fost amendată cu suma de 20.000 de lei. În luna iulie a.c., cuantumul amenzilor aplicate pentru aceleași nereguli se ridică la 340.000 de lei.

De asemenea, inspectorii ITM au aplicat în luna septembrie trei amenzi, fiecare în valoare de 100.000 de lei și trei avertismente pentru faptul că la cinci angajatori au fost depistate nereguli în privința păstrării în sediu a registrului general de evidență, a dosarelor de personal și transmiterea revisal în termen.

La nivelul compartimentelor de muncă nedeclarată, în total, pe parcursul lunii septembrie 2019, au fost aplicate 21 de amenzi la 15 angajatori, 14 dintre acestea ridicându-se la valoarea de 400.000 de lei.

În urma controalelor efectuate au fost trasate în total un număr de 177 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Articolul precedentS-a înființat Direcția Regională de Informații Moldova Nord
Articolul următorPeste 500 de copii vasluieni susțin România în această seară