În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 71 misiuni, astfel:

  • 7 misiuni ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
  • 59 recunoaşteri în teren la secţiile de votare de pe raza judeţului Vaslui;
  • 4 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor;
  • în data de 2 octombrie 2018, orele 16.47, o misiune privind deblocarea unei unei uşi la un apartament în municipiul Vaslui, unde o fetiţă de 10 ani nu răspundea la telefon. Echipajul de pompieri a fost nevoit să escaladeze blocul până la etajul doi, cu ajutorul unei scări mobile. Echipajul intrat în apartament prin forţarea unui geam, a constatat că fetiţa dormea şi nu necesita intervenţia echipajului medical sosit la faţa locului.

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

  • marţi, 2 octombrie, la ora 11.01, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, Punctul de lucru Ivăneşti a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la un camion răsturnat în afara părţii carosabile pe DN2F, în dreptul localităţii Ivăneşti, județul Vaslui unde exista pericolul unui incendiu din cauza scurgerilor de carburant. Misiunea echipajului de pompieri a durat până ora 17.30, odată cu degajarea camionului din zonă. Misiunea a fost coordonată de către inspectorul șef, colonel Blagoci Ghiorghe.
  • marţi, 2 octombrie, la ora 18.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost alertat pentru un accident rutier produs în localitatea Fundu Văii, comuna Lipovăţ, judeţul Vaslui, unde un autoturism cu patru persoane a căzut într-o râpă. La faţa locului s-au deplasat: o autospecială cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, au fost direcţionate echipajele de Terapie Intensivă Mobilă şi Echipajul de Prim Ajutor Calificat, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, cât și, două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, sub directa îndrumare a comandantului acțiunii, colonel Blagoci Ghiorghe, inspectorul șef al I.S.U. Vaslui. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că sunt 5 victime, 3 femei și 2 bărbați, toți adulți. Victimile au fost stabilizate la fața locului și transportate la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
  • marţi, 2 octombrie, la ora 20.38, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la un accident rutier produs între două autoturisme, fără victime, în municipiul Vaslui.
  • marţi, 2 octombrie, între orele 18.40 – 20.40, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui, Ediția a XXV-a – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui.
Articolul precedentSesiuni de instruire cu șefii secțiilor de votare pentru Referendum
Articolul următorPERFORMANŢĂ A UNUI POMPIER VASLUIAN LA ”JOCURILE EUROPENE ALE POLIȚIȘTILOR ȘI POMPIERILOR”