Douăzeci şi cinci de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad pentru a veni în sprijinul unei fetiţe de 2 ani internată într-un spital din Iaşi, au informat reprezentanţii instituţiei.

Copila se numește Sofia Florentina Gugui și are nevoie de sânge din grupa B3 RH negativ sau 01 RH negativ, pentru a putea fi operată.

Ea a primit un diagnostic crunt din partea medicilor, fiind în prezent internată la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași.

”Având în vedere nevoia de sânge înregistrată la nivelul judeţului nostru şi ca urmare a solicitării Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad, precum şi a altor autorităţi publice, pentru reducerea deficitului de sânge, jandarmii au răspuns prezent. Astfel, jandarmii vasluieni, conştienţi de nevoile semenilor, sunt alături de aceştia şi prin sprijinul lor voluntar, nu numai prin misiunile pe care le execută şi îndeamnă cetăţenii să li se alăture în număr cât mai mare în această campanie umanitară cu scop de acordare a unui ajutor palpabil persoanelor aflate în dificultate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IJJ Vaslui

Articolul precedentLucrările de igienizare de la Spitalul „Elena Beldiman”, aproape de final – FOTO
Articolul următorPolițiștii vasluieni au dat ”Verde la educație pentru circulație”