Primăria Municipiului Bârlad aduce la cunoștința opiniei publice că, în scurt timp, se vor finaliza și lucrările de igienizare la ultimele două etaje ale clădirii principale a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Asta după ce în aprilie, a.c., s-au terminat lucrările la primele două nivele.

Totodată, primarul Dumitru Boroș anunță că își continuă demersurile de susținere a spitalului, alocând de la bugetul local, pentru lucrările de la etajele III și IV suma de 700.000 lei. Ca și în cazul primelor două nivele ale clădirii unității sanitare, banii sunt folosiți pentru înlocuirea stoleriei existente cu geamuri și uși termopan, zugrăveli, montaj de linoleum special pentru spații sanitare, dar și recompartimentarea unor încăperi.

„Din 2016 și până în prezent, în urma unui calcul simplu, se poate constata că Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” i s-au alocat pentru astfel de lucrări și pentru alte cheltuieli de susținere financiară peste 5.000.000 lei. Am mai spus și repet: este cea mai mare sumă alocată vreodată spitalului. Trebuia să intervenim pentru că managementul defectuos de până acum a generat o criză fără precedent și ne-am trezit că instituția a fost amenințată chiar și cu declasificarea. Privim, încă, în continuare, cu multă atenție spre instituție și, atât cât se va putea, o vom susține financiar, chiar dacă vom continua să facem sacrificii. Sănătatea bârlădenilor rămâne în continuare o prioritate a mandatului meu, indiferent cât de greu ne va fi”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Atribuirea lucrărilor de igienizare pentru nivelele III și IV a fost adjudecată de pe SICAP, în urma anunțului publicat de compartimentul de specialitate al Primăriei Municipiului Bârlad.

Articolul precedentUn șofer începător a tamponat o ambulanță în curbă la Dobrina
Articolul următorJandarmii vasluieni au donat sânge pentru fetița de 2 ani