Un microbuz cu pasageri care efectua curse regulate între localitățile Vaslui Și Bârlad, a fost implicat astăzi într-un grav accident rutier. Cinci persoane au ajuns la spital. A fost declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

Accidentul s-a petrecut pe raza comunei Banca, în imediata apropiere a localității Sălcioara. O autoutilitară care se deplasa pe sensul de mers Bârlad către Vaslui, a pierdut controlul într-o curbă și a pătruns pe contrasens izbind frontal un microbuz care transporta pasageri pe ruta Vaslui – Bârlad. La bordul microbuzului se aflau 12 persoane.

După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul de la marginea drumului răsturnându-se apoi pe partea stângă. Imediat, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale fiind declanșat Codul Roșu de intervenție. O parte dintre răniți au fost duși la spitalul din Bârlad de șoferii care tranzitau zona. La sosirea salvatorilor, în microbuz se aflau cinci victime, care au fost transportate la spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman”.

Potrivit informațiilor de ultimă oră, niciuna din victimele accidentului rutier nu este în stare gravă.

Traficul a fost blocat aproximativ două ore, în zonă formându-se cozi de cel puțin 10 km.  Planul roșu de intervenție a încetat la ora 12:35.

În cauză se fac cercetări pentru a se stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.

 

Articolul precedentBMW radiat din circulație de autoritățile bulgare, descoperit în Albiţa
Articolul următorHoț cu stil… prins într-un salon de înfrumusețare din Bârlad