Proiectul inițiat de senatorul Doin Silistru a devenit lege, astfel că preșcolarii și elevii de clasele primare vor primi miere de albine, pe lângă lapte și corn.

Conform noii legi, achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București.

”Este imperios necesar să se asigure un aport nutrițional și caloric copiilor, aport care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a copiilor și, de asemenea, a unei dezvoltări echilibrate. În acest scop, am propus o mai bună clarificare a modului de finanțare, dar și un alt tip de acordare a mierii în școli, astfel încât de alimentul primit gratuit să beneficieze nu numai elevul, ci și familia acestuia”, a subliniat Doina Silistru, inițiatoarea proiectului.

Mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolari și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional, va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atestă calitatea, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

Articolul precedent4.167 persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui
Articolul următorSensul giratoriu de la Gura Leului, funcțional