Zeci de familii de pe străzile Veronica Micle și Grahilor, din municipiul Bârlad, vor avea în curând două puțuri de apă potabilă, forate. Lucrările de foraj au început zilele trecute.

Potrivit proiectului tehnic, puțul de pe strada Grahilor (n.r. – zona Podeni), care va fi gata în cel mult zece zile, va fi săpat până la o adâncime maximă de 120 metri și va costa 76.500 lei, fără TVA. Cel de pe strada Veronica Micle (n.r. – zona Complex) urmează a fi forat până la adâncimea maximă de 130 metri iar investiția are o valoare de 81.700 lei, fără TVA. Trebuie menționat că, în cuprinsul lucrărilor, sunt incluse și cămine, vane, dotarea cu pompe și amenajarea de copertine. Durata maximă de execuție a proiectului este de 90 zile.

„De mai bine de 2 ani tot primim solicitări de la cetățenii de pe cele două străzi și, iată, acum am finalizat toată documentația și am putut începe lucrările. Pe bună dreptate, oamenii au sesizat că le vine din ce în ce mai greu să se aprovizioneze cu apă potabilă, în special pe strada Grahilor, care nu este și nu a fost niciodată racordată la rețeaua de alimentare a orașului. Până se va întâmpla acest lucru, sperăm să nu mai aibă această problemă. Din câte am înțeles de la constructor, în cel mult zece zile se va termina forajul de pe strada Grahilor iar apoi, imediat, vor începe lucrările la puțul de pe strada Veronica Micle”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrările la cele două puțuri sunt efectuate de RA.BU. Forprest Popești, județul Vrancea, societatea care și-a adjudecat la licitație contractul.

Articolul precedentUn șofer în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma unui accident rutier
Articolul următorUrna cu cenușa bârlădeanului mort în Spania, adusă în țară pentru înmormântare