Giani Spătaru, bârlădeanul în vârstă de 43 de ani, care a murit în urma unui incident nefericit petrecut pe data de 1 februarie, a fost incinerat în Spania iar urna cu cenușa sa a ajuns acum la Bârlad. Episcopul Hușilor, PS Ignatie a permis ca rămășițele să fie înmormântate creștinește.

Giani S. se afla într-o mică localitate din Spania, Villagarcía de Arosa, unde muncea la o firmă de construcții. După program, a mers la recepția unui hostel de unde și-a luat o tavă cu mâncare și a vrut să meargă în camera sa. Pe scări s-a dezechilibrat și a căzut, iar medicii chemați în ajutor nu au putut decât să constate decesul.

Familia bârlădeanului spune că în termen de 24 de ore au trebuit să-i ridice cadavrul de la morga din Spania, altfel riscau să plătească suma de 500 de euro pentru fiecare zi întârziere sau ca trupul să ajungă la o groapă comună.

Rudele lui Giani Spătaru au fost nevoite să apeleze la incinerare, care a costat 3000 de euro, bani adunați cu greu, în ciuda promisiunilor de ajutor ale colegilor și celor de la restaurantul unde s-a petrecut ciudatul incident.

Aceste motive au fost prezentate Episcopului Hușilor, PS Ignatie, într-o cerere prin care familia lui Giani solicita ca rămășițele acestuia să fie înmormântate conform obiceiurilor creștinești. Conform unei Hotărâri a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înmormântarea persoanelor incinerate se poate face doar dacă incinerarea a avut loc din motive obiective (financiare sau legale, legi specifice a unor state în care incinerarea este obligatorie).

Urna cu cenușa lui Giani Spătaru va fi înmormântată alături de soția sa, decedată într-un accident rutier în urmă cu nouă ani. Fiul celor doi soți, este student la la Medicină, în anul 4.

Articolul precedentLocuitorii din două cartiere din Bârlad, vor avea puțuri de apă forate
Articolul următorFOTO. Bârlad: accident rutier cu două mașini implicate în zona Liceului „Mihai Eminescu”