Aproape la un an distanță după ce același proiect privind închirierea locurilor de parcare din municipiul Bârlad a fost pus pe masa consilierilor dar care nu s-a concretizat ca hotărâre de CL, primarul Boroș își încearcă din nou norocul. El va cere aprobarea unui Regulament de atribuire și folosire a locurilor de parcare.

Un proiect similar a mai fost în dezbaterea CLM, în ședința din luna mai 2018, însă atunci un număr de 9 consilieri locali, toți din partea PSD, s-au abținut la vot. Pentru ca un proiect să devină hotărâre de consiliu local, două treimi (minimum 14 consilieri din totalul celor 21) din CLM Bârlad, trebuie să voteze „pentru”.

Regulamentul, printre altele, prevede ca: „Arti. 2.1 în parcarile de resedinta se va putea atribui cate un loc de parcare, pentru fiecare unitate locativa, prin licitatie publica, cu exceptia persoanelor care detin garaje autorizate sau/si terenuri cu destinatia de copertina, garaj, etc., pe domeniul public sau privat.

Art.2.2. Toate parcarile de resedinta vor trebui identificate si inventariate, iar fiecarei parcari i se vor aronda blocurile din jurul acesteia care vor putea folosi parcarea respectiva.

Art.2.3. Locurile de parcare din parcarile de resedinta vor fi atribuite prin licitatie publica numai dupa amenajarea, semnalizarea verticala si orizontala si numerotarea acestora de catre administratorul parcarii si dupa ce au fost aprobate prin hotarare a Consiliului Local.

Art.2.4. La semnalizarea verticala a fiecarei parcari de resedinta se va specifica si durata de valabilitate a abonamentului zilnic, respectiv intre orele 16.30-07.30).

Art.2.5. Locurile de parcare aflate la o distanta mai mica de 50 de m de unitatile hoteliere, complexurile comerciale, sali de spectacole, baze sportive, vor fi atribuite acestora prin licitatie publica, doar in conditiile in care nu detin un numar minim de astfel de locuri de parcare.

Art.2.6. Parcarea autovehiculelor in parcarile de resedinta amenajate de Primarie in Barlad e permisa numai pe baza unui abonament anual valabil, eliberat de administratorul parcarii, respectiv Primaria Barlad”.

Dumitru Boroș subliniază în expunerea de motive că actualul proiect vine urmare a solicitărilor cetățenilor municipiului Bârlad, cât și pentru reglementarea situației locurilor de parcare de pe raza localității.

Articolul precedentPropunere de schimbare a numelui sălii de ședințe a Consiliului Local Bârlad
Articolul următorTaximetriștii bârlădeni cer creșterea tarifului. De când nu a mai fost majorat