Primăria Municipiului Bârlad informează că, recent au demarat lucrări de reabilitare și reparații și la canalizarea pluvială de pe strada G-ral Vasile Milea, o altă zonă predispusă sistematic la inundații.

Ca și în cazul reabilitării canalizării din zona „Gura Leului”, fondurile necesare investiției provin de la bugetul local iar lucrările sunt executate de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad, cu utilaje performante ale unei firme din Pitești.

Proiectul de reabilitare și refacere a canalizării de pe strada G-ral Vasile Milea, inclusiv a tronsonului Stația CFR – Confecții, a fost inițiat de primarul Dumitru Boroș ca urmare a studiilor din teren efectuate, care au arătat incapacitatea actualei canalizări de a mai prelua apele pluviale. Aceeași problemă a fost constatată și pe segmentul  „Gura Leului” – Stația CFR.

„Lucrări de acest fel, dar mai ales cu utilaje de ultimă generație, nu s-a efectuat niciodată pe tronsoanele pe care lucrăm acum, în special pe G-ral Vasile Milea, unde, spre deosebire de segmentul Gura Leului, se vor face intervenții și reparații pe o lungime de peste 1.500 metri liniari. Prima etapă a avut loc în primăvara acestui an, iar acum este a doua. Actuala canalizare este în imposibilitatea de a mai prelua cantitatea de apă care se adună din întreagă zonă sud-estică a orașului, în special dinspre Cartierul „Mihai Eminescu”. Odată finalizată această lucrare, sperăm să rezolvăm această problemă a zonei, care, într-adevăr, nu mai suporta amânare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrarea de reabilitare a canalizării pluviale de pe strada G-ral Vasile Milea presupune decolmatarea, reabilitarea și refacerea canalelor colectoare, acolo unde se găsesc tronsoane prăbușite, precum și decolmatarea Bazinului de retenție nr. 2. Valoarea investiției este de circa 410.000, cu TVA, conform Devizului General și documentației întocmite de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad.

Articolul precedentInvitație la vernisajul expoziției „Spații Energetice”, a artistei Carmen Poenaru
Articolul următorCabina unui tir, cuprinsă de flăcări la Dumești