Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de două zile, constructorul care execută canalizarea menajeră în cartierele Munteni și Podeni a început, în paralel, și lucrările suplimentare de extindere a rețelei pe un număr de 29 de ulițe și fundături care nu au fost prinse în proiectul inițial.

Astfel, noile lucrări se vor realiza pe o distanță suplimentară ce însumează aproximativ 2 kilometri, lucru care înseamnă că un număr de peste 150 de familii vor fi racordate la rețeaua deja existentă, finalizată, la data de 21 iunie, în proporție de aproape 95%.

„Având în vedere că un număr foarte mari de cetățeni ne-au sesizat că străzile pe care locuiesc nu au fost incluse în proiectul inițial, s-a făcut o analiză atentă a ceea ce ar mai fi de branșat și s-a constatat că este vorba de mai bine de 150 de familii. Întrucât s-au făcut economii destul de substanțiale la proiectul inițial, ne-am permis să ne îndreptăm atenția spre suplimentarea lucrărilor fără a mai face și alte cheltuieli. Este o veste bună pentru noii beneficiari, care vor fi branșați la canalizare, cu siguranță, până la finalul acestui an”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea lucrărilor suplimentare se ridică la aproximativ 605.000 lei, fără TVA și, conform actului adițional la contractul încheiat cu executantul, are un termen de finalizare de 100 de zile.

Articolul precedentA început Biblioteca de vacanță!
Articolul următorIMAGINILE ZILEI. Se scufundă asfaltul pe bulevardul Republicii din Bârlad