Sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost plină la momentul lansării cărții ”Istorie, familie, tradiție și dăinuire”, autor fiind reputatul medic vasluian, Valeriu Lupu.

Acesta a petrecut mai bine de două ore alături de prieteni, dar și de iubitorii de carte, dornici să afle trăirile umane a tot ceea ce înseamnă trecutul unei familii.

„Cartea încearcă să surprindă ceea ce a fost bravură sau suferință, eroism sau tragedie, episodic sau peren, credință și jertfă în evoluția acestui neam într-un perimetru geografic binecuvântat de Dumnezeu, dar cu un trecut atât de zbuciumat. […] Cele trei idei majore, care străbat ca un fir roșu cartea, cuprind unele pagini uitate de istorie – cu trimitere la Primul Război Mondial și perioada interbelică, referiri la ceea ce a însemnat și înseamnă familia pentru coeziunea și perspectiva neamului și, desigur, tradiția ca suport al conștiinței naționale și dăinuirii noastre”, spune autorul în capitolul destinat acestuia.

Doctor în științe medicale, un iubitor al culturii și neobosit apărător al valorilor românești, Valeriu Lupu își întregește opera prin această a treisprezecea lucrare.

Articolul precedentHușana, în cantonament la Huși
Articolul următorȘoseaua de Centură a devenit strategie de PR în Primăria Bârlad