Întâlnire pe tema Proiectului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, la sediul Secției de Drumuri Naționale Bârlad, pe data de 5 februarie a.c. .

Astfel, reprezentanții asocierii firmelor care vor pune în aplicare proiectul de execuție au ținut să informeze beneficiarii (n.r. – primăria Bârlad și CNAIR) despre stadiul actual al proiectului.

Ședința, ținută la secret de ochii presei. Cetățenii, ghidați spre o singură sursă de informare.

Dacă pe data de 5 decembrie 2018, când a avut loc Ședința de Început pentru activitatea de proiectare, mass-media locală a fost informată despre întâlnirea dintre reprezentanții Asocierii SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL și Primăria Bârlad (n.r. – beneficiarul) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (n.r. – CNAIR, finanțatorul proiectului), de data aceasta informarea a venit în urma unor postări pe Facebook și pe site-ul oficial al administrației.

Biroul de presă, transformat în compartimentul de cosmetizare a imaginii primarului

Biroul de Presă al instituției condusă de Dumitru Boroș nu a transmis către presa locală (cel puțin nu pentru redacția Realitatea) nici un comunicat prin care să anunțe în prealabil sau măcar după, despre desfășurarea evenimentului mai sus menționat. Compartimentul de presă pare că s-a transformat în acest mod, în compartimentul care cosmetizează imaginea electorală a primarului, eliberând informații doar pe canalele prin care poate fi identificat în mod direct, edilul orașului.

Ca o paralelă, Biroul de Presă a reacționat mult mai repede în emiterea unor comunicate de presă cu titlul de Drept la Replică, transmise pe adresele de e-mail a ziarelor locale atunci când anumite articole au pus „în pericol” credibilitatea edilului șef. Unde e în joc imaginea primarului, lucrurile par a se mișca în conformitate cu normalul.

Atragem atenția că Biroul de Presă trebuie să se asigure că informațiile de interes public trebuie să ajungă la un spectru cât mai larg și nu trebuiesc folosite cu tentă de strategie și nici transformate în mesaje ce tind să creeze o legătură între brand (n.r. – primarul, în cazul de față) și publicul țintă.

Începe organizarea de șantier

Potrivit informațiilor postate de primăria Bârlad, proiectantul a cerut completarea unor documente pentru organizarea de șantier, care va începe în scurt timp, fiind deja identificată o locație ce va fi folosită în acest sens.

Reamintim că potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” ofertantul desemnat câștigător, respectiv ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. , a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA. Termenul final de execuție este de 22 luni.

Articolul precedentLume multă la lansarea cărții medicului Valeriu Lupu
Articolul următorMii de permise de conducere emise de SPCRPCIV Vaslui