O bârlădeancă a fost condamnată în anul 2015 la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu executare pentru că a luat credite de la mai multe bănci din Bârlad folosind adeverințe false. În timpul procesului, femeia în vârstă de 56 de ani, a fugit din România.

Imediat ce sentința pe numele femeii a devenit definitivă, autoritățile române au emis un mandat de arestare european. La scurt timp, Liliana Victoria Sandu a fost depistată pe teritoriul Italiei, fiind plasată în arest la domiciliu, chiar într-o casă unde lucra cu acte în regulă, având grijă de o bătrână.

Pe data de 8 februarie, bârlădeanca Liliana Victoria Sandu trebuia să se prezinte în fața judecătorilor italieni care trebuiau să dea verdictul în procesul extrădării. În primă instanță, Curtea de Apel a admis extrădarea româncei, însă aceasta a contestat-o.

Presa locală din peninsulă spune că, vineri, magistrații italieni erau gata s-o extrădeze pe Liliana Victoria, dar un carabinier a sunat-o pe aceasta din urmă și a avertizat-o.

Ea a dispărut de la domiciliul forțat impus de judecători. Acum, bârlădeanca este judecată în Italia pentru încălcarea unei măsuri restrictive impuse de instanța judecătorească.

Autoritățile italiene au dat-o în urmărire, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare european.

Articolul precedentÎn cantonament la Pojorâta
Articolul următorDiferență zdrobitoare!