31 de orașe din România printre care și Bârladul, vor fi străbătute de mașinile Google Street View care vor actualiza imaginile de pe Google Maps. Bârladul a fost vizitat prima dată de o astfel de mașină în anul 2012, iar imaginile au fost publicate pe platformă în luna aprilie 2013.

Timp de trei luni (n.r. – în această vară) mașinile Google Street vor ajunge în 31 de orașe din România, inclusiv în municipiul Bârlad. Practic, toate imaginile prezente în acest moment pe hărțile Google, vor fi reactualizate.

După vizita din 2012 când întreg orașul a fost fotografiat metru cu metru și a fost pus pe Google Maps, doar bulevardul Republicii a mai „suferit” o actualizare în luna august 2018.

Reprezentanții companiei spun că acest demers este imperios necesar și din cauză că infrastructura este într-o continuă schimbare iar hărțile trebuie să fie mereu actualizate.

Street view este disponibil în România din 2010.

Camera montată pe plafonul mașinii Google Street View are 15 obiective şi poate realiza fotografii panoramice la 360 de grade. Acolo unde mașinile nu pot să ajungă ― zone pietonale, parcuri sau obiective turistice ― imaginile sunt realizate cu ajutorul unui dispozitiv portabil.

Imaginile sunt mai întâi procesate pe un server, unde se blurează chipurile oamenilor și anumite elemente de identificare, cum ar fi numerele de înmatriculare ale autoturismelor, bannerele publicitare stradale, etc., și apoi sunt încărcate pe platformă.

Utilizatorii pot încărca propriile imagini

Pe lângă imaginile obținute de mașina Google Street View, pe platformă pot urca imagini și oamenii obișnuiți. Ei pot merge în zone foarte greu accesibile, unde mașina companiei nu a putut intra, pot face poze, iar acestea vor fi încărcate pe Street View.

Articolul precedentÎn Episcopia Hușilor continuă Taberele „Copilărie şi credinţă”
Articolul următorBârlad: o fetiță de 3 ani, mușcată de față de un câine