Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mazda CX-5 care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, N. B., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani, conducând o autospecială marca Iveco, tip platformă, pe care transporta un autoturism marca MAZDA CX-5,  înmatriculat în Italia.

”Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de Italia la data de 04.08.2018. Cu privire la aspectele constatate, N. B. a declarat că nu este proprietarul autoturismului, iar la rugămintea unei cunoștințe, el trebuia doar să îl transporte până în Budapesta. Bărbatul a mai adăugat că nu ştia că maşina este furată sau implicată în vreun litigiu”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și furt, iar autoturismul, în valoare de 75.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

 

Articolul precedentTragedie cumplită: bârlădean decedat în Spania după ce a căzut cu tava pe scări
Articolul următorVasluienii, printre cei mai indisciplinați șoferi din România