Orchestra Academică de Instrumente Populare “Tattimbet” din orașul Karaganda, Kazahstan, s-a bucurat de un real succes pe scena Festivalului de folclor ”Hora din străbuni”.

Membrii acestei orchestre nu regretă deloc că au ales ca destinație pentru această vară Vasluiul, unde au întâlnit un public cald și s-au simțit foarte bine.

”Ați fost un public extraordinar și vă mulțumim! Muzica are un limbaj universal. Ne unește indiferent de pe ce continent venim! Felul în care am fost primiți la Vaslui, ne face să ne simțim apreciați, iubiți! Cu siguranță, vom mai reveni! Când am venit la Vaslui, am crezut că va fi o manifestare destul de restrânsă, am rămas cu toții impresionați de ceea ce se întâmplă aici. Avem experiența multor concerte, în mai multe țări, am decretat că cel mai bine ne-am simțit aici, la Vaslui, la Hora din Străbuni”, au declarat reprezentanții Orchestrei ”Tattimbet”.

Sub îndrumarea dirijorului Duysen Ukibuy, la concerte au răsunat lucrări ale autorilor clasici mondiali și ale compozitorilor kazahi autohtoni.

Vasluienii au remarcat profesionalismul înalt al muzicienilor din Kazahstan, apreciind individualitatea, coerența și puritatea spectacolului, răsplătindu-i cu aplauze îndelungate.

Orchestra “Tattimbet” a concertat în țări precum SUA, Franța, Elveția, Suedia, Cehia, Slovacia, Iran, Irak, Turcia, Rusia și Coreea de Sud.

GALERIE FOTO

Articolul precedentBărbat accident mortal în localitatea Zorleni
Articolul următorPietoni nevoiți să se deplaseze pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuare. VIDEO