Rareș Diaconu, elevul olimpic diagnosticat cu o formă de cancer osos, a rămas impresionat de susținerea oamenilor, indiferent dacă sunt prieteni sau necunoscuți.

Acest lucru îl face pe adolescent să devină mai puternic și speră să treacă peste obstacolul vieții cu bine.

”Aceasta este una dintre lecțiile pe care colegii, prietenii, profesorii și oamenii care nu mă cunosc, dar mă susțin, mi-o oferă zi de zi, prin tot ceea ce realizează astfel încât să ne revedem cât mai repede, mai puternici și mai sănătoși. Cu toată sinceritatea, trebuie să vă mărturisesc că nicio perfuzie cu citostatice nu este mai eficientă decât toată dragostea și energia pozitivă pe care le primesc din partea voastră, a celor care se gândesc la mine, se roagă lui Dumnezeu şi se luptă până în pânzele albe pentru cauza mea. Datorită vouă, sunt din ce în ce mai încrezător că totul se va termina cu bine, Niciodată boala nu m-a dărâmat, dar acum știu că sunt de neclintit, căci toată această susținere nu este și nu va fi în zadar”, este mesajul postat de elev în mediul online.

Rareș Diaconu mai susține că această experiență nedorită l-a făcut să conștientizeze cât de iubit este și ce lucruri minunate pot face oamenii când sunt uniți: ”Cred că nimic nu este întâmplător și toate se petrec cu un scop! În cazul meu, acela este de a părăsi comoditatea ce mă definea înainte de cancer, pentru a deveni mai implicat și mai activ. Am învăţat de la voi că cel mai de preț dar este să-ți ții mereu oamenii aproape, fiindcă datorită lor mă simt împăcat cu mine însumi și sunt cuprins de o liniște sufletească incredibilă. Nu sunt nici vedetă, nici caz social, sunt un om iubit, care iubește la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toți cei care mă susțin depăşeşte sentimentul de recunoştinţă sau de admiraţie. Simt că formăm o familie frumoasă şi specială care niciodată nu uită să zâmbească, să fie optimistă şi curajoasă! Sunteţi toţi în gândul şi în inima mea!!! Multă sănătate şi fiţi binecuvântaţi pentru tot binele făcut!”.

Rareș Diaconu se află internat la un spital din Iași, unde unde urmează tratament cu citostatice.

Articolul precedentZiele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui
Articolul următorReținut pentru nerespectarea ordinului de protecție