Autoritățile sanitare vasluiene au atras atenţia, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, cu privire la lipsa medicilor de familie din judeţ.

Conform unor statistici ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, aproximativ 14.000 de locuitori din şapte comune nu beneficiază de medicină primară.

„Am avut discuţii cu primarii din cele şapte comune în care nu este asigurată medicina primară. Am făcut demersuri către universităţi de medicină, aducându-le la cunoştinţă disponibilitatea noastră de a primi medici de medicină de familie. Nu am primit deocamdată niciun răspuns din partea acestora. Nu avem solicitări din partea niciunui medic de familie să vină să lucreze în judeţ. Ne-am gândit la soluţia înfiinţării unor puncte de lucru cu program redus ale cabinetelor deja existente, situate în vecinătatea comunelor care nu au medici”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Prefectul judeţului, Eduard Popica, a spus că după sărbătorile de Paşte va avea o întâlnire cu autorităţile sanitare din judeţ şi cu primarii din cele şapte comune afectate de lipsa medicilor de familie, pentru identificarea unor soluţii în vederea rezolvării acestei probleme.

Articolul precedentZeci de oameni primesc tratament preventiv împotriva meningitei
Articolul următorVasluiul mai are doar 2.000 de veterani de război