Luni, 18 februarie, cu ocazia aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar, în Garnizoana Bârlad se organizează, pentru a cincea oară, activităţi sportive care cuprind deplasări/ alergări pe distanţe scurte şi lungi.

Acest tip de activităţi au fost organizate pentru prima oară în anul 2006, conform principiului „sport pentru toţi”, în scopul de a promova, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi prin anvergura mondială a acţiunii să contribuie la menţinerea păcii, precum şi de a disemina printre milioanele de militari din cele 133 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, motto-ul „Prietenie prin sport”.

Consiliul Internaţional al Sportului Militar cunoscut sub acronimul C.I.S.M., a luat fiinţă în anul 1948 la iniţiativa Franţei, când 5 state europene (Franţa, Belgia, Luxemburg, Danemarca şi Olanda) au căzut de acord să organizeze competiţii sportive de amploare între armatele acestor state şi este a doua organizaţie mondială sportivă după Comitetul Internaţional Olimpic.

Până în prezent, în 83 de ţări s-a aniversat cel puţin o dată Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar, permiţând crearea de relaţii durabile între organizaţiile militare şi civile, armate şi guverne.

Cu această ocazie, militarii garnizoanei Bârlad, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, de grade, funcţii, vârstă sau sex, participă, începând cu ora 14.00, la activitatea organizată în Grădina Publică a Municipiului Bârlad.

Articolul precedentPrefectul județului a participat la bilanțul IJSU Vaslui
Articolul următorUn permis de conducere fals și două infracțiuni