Invitată la sărbătoarea comunei Ștefan cel Mare, la podul de la Cănțălărești, ministrul Justitiei, Ana Birchall, a fost întâmpinată cu colac, pâine și sare.

După ce a depus flori la statuia lui Ștefan cel Mare, vicepremierul a fost invitată să servească tradiționalele sărmăluțe, pregătite de gospodinele comunei.

”Sarmalele sunt foarte bune. Mi-a spus domnul primar acest lucru de când m-a invitat și a avut dreptate. Este greu să reproduc în cuvinte cât de bune sunt”, a spus Ana Birchall.

De altfel, ministrul Justiției a fost încântată de primirea avută și de faptul că în județul Vaslui filonul folcloric autentic românesc este la el acasă.

”Portul popular, dansurile tradiţionale şi obiceiurile locului sunt pledoarii care vorbesc de la sine despre această frumoasă zonă. Aici am descoperit România profundă, o Românie care speră, muncește și gândește sănătos cu români care îndrăznesc să creadă în România, în această țară atât de frumoasă și binecuvântată de Bunul Dumnezeu și atât de frumos numită Gradina Maicii Domnului! Iubesc această parte a Moldovei și sunt onorată dincolo de cuvinte că cei de aici mă consideră “fata lor”, așa cum m-au numit vasluienii de pe Valea Tutovei în 2012, acești răzeși ai lui Stefan cel Mare care prin sfaturile si criticile lor m-au ajutat sa fiu permanent un deputat, un ministru și un viceprim-ministru mai bun. Frumusețea lăuntrică și împărtășirea acelorași valori tradiționale cu cei pe care i-am întâlnit m-au emoționat și m-au hrănit sufletește în egală măsură”, a mai spus ministrul Ana Birchall.

Articolul precedentIntervenție a pompierilor bârlădeni la o casă în flăcări din comuna Iana
Articolul următorMoaștele sfintei Mucenițe Chiriachi, în pelerinaj pe străzile Hușiului