Un minor din municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului  Bârlad, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt în scop de folosință, furt calificat și conducerea unui vehicul  fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Vaslui  au probat activitatea infracțională a unui minor în vârstă de 15 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt în scop de folosință, furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit cercetărilor, minorul – Andrei Cătălin Hurmuz, profita de neatenția unor șoferi care parcau mașinile și nu le asigurau. Acesta se urca la volan și pleca cu ele, după care le abandona, nu înainte de a-și însuși bunurile din interior.

De asemenea, diferite bunuri lăsate în autoturismele parcate în locuri ferite care îi atrăgeau atenția minorului, erau sustrase după ce spărgea geamurile laterale cu pietre.

Polițiștii au estimat că în decurs de aproape trei luni, minorul ar fi provocat pagube de peste 20.000 de lei. El fura din mașini sume de bani, telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Mare parte din prejudiciu a fost recuperat și returnat păgubiților.

„Împotriva minorului de 15 ani a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore în data de 25 aprilie a.c., iar în aceeași zi, a fost prezentat Judecătoriei Bârlad care a dispus arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 25 de zile”, menționează Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Articolul precedentPOLIŢIŞTII VASLUIENI ÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR PASCALE ŞI ZILEI DE 1 MAI
Articolul următorUn bărbat din Epureni, condamnat la 5 ani de închisoare pentru viol