Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști, precum şi de ,,Ziua Internaţională a Muncii”, acționând pentru prevenirea evenimentelor antisociale, descurajarea faptelor ilegale și salvarea de vieți. Se vor lua măsuri suplimentare mai ales în locurile de pelerinaj, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente negative.

În perioada 26 aprilie – 2 mai a.c., peste  970 de poliţişti vasluieni vor acţiona pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, premergător şi în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti dar și a Zilei Internaționale a Muncii, poliţiştii vasluieni vor fi  prezenţi, atât în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. La manifestările religioase şi culturale, desfăşurate inclusiv în aer liber,  participă un public numeros şi se înregistrează un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor desfăşurate de structurile Poliţiei Române.

Măsuri speciale vor fi instituite şi pe căile rutiere, în mod deosebit în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre biserici, dar şi pe drumurile naţionale şi europene, acordându-se o atenţie sporită  fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi combaterii excesului de viteză.

În fiecare zi, aproximativ 30 de poliţişti rutieri, cu 11 aparate radar vor fi prezenţi pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor europene, naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a combaterii vitezei excesive.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum și să adoptați în permanență o conduită preventivă la deplasările pe drumurile publice.

Pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor pe care le posedați,

Poliţia vă recomandă:

Pentru a nu vă strica bucuria zilelor libere şi pentru a nu strica farmecul Paștelui, este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu, să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori. În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.

Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi conducând sub influența alcoolului.

În principal, perioada premergătoare Paștelui este o perioadă a cumpărăturilor, zona complexelor de magazine şi a pieţelor fiind mult mai aglomerată. Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini. Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite.

În noaptea de Înviere vă sfătuim să evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool. Evitaţi dialogul cu persoanele în stare de ebrietate şi nu vă lăsaţi provocate de ele.

În cazul în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aveţi cunoştinţă despre comitere unei astfel de fapte, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Articolul precedentCADOURI DE LA POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU COPIII CENTRULUI ŞCOLAR PENTRU EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NEGREŞTI
Articolul următorMinor din Bârlad arestat după ce a furat mai multe autoturisme și a sustras bunuri din ele