Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii continuă cea mai amplă operaţiune de înnoire a parcului auto destinat ambulanţelor, în acest sens, la Bârlad, fiind trimisă o autospecială SMURD tip B2 (Echipaj de Prim Ajutor). Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au asistat zilele trecute la sfințirea ambulanței de către preotul E. Negru, în prezența comandantului lt.-col. Viorel Codreanu.

IGSU a semnat anul trecut șapte contracte de finanţare pentru achiziţionarea ambulanţelor şi echipamentelor aferente acestora, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi dezastrelor colective.

Este vorba de o investiţie în valoare totală de peste 550 de milioane de lei pentru 1.300 de ambulanţe, din care 420 de autospeciale au fost cumpărate deja cu bani europeni prin Programul POR 2014-2020 „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale“. Este vorba de 120 ambulante SMURD 4×4 către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă și 24 către serviciile de ambulanţă, 242 ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene, 122 de autospeciale tip C (81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD; autospecială de tip C e ambulanţa ce pleacă pe teren cu medic).

Potrivit datelor oficiale, ambulanţele de tip B 4×2 au fost cumpărate cu aproape 79.000 de euro bucata, cele de tip B 4X4 cu aproape 88.000, iar cele de tip C cu 107.000 de euro, preţurile incluzând şi TVA de 19%.

În unele judeţe pacienţii sunt transportaţi cu ambulanţe ieşite demult din termenul de garanţie, de 10 ani.

Articolul precedentBatalionul 83 LAROM “Bogdan I” din Garnizoana Bârlad, are comandant nou!
Articolul următorDe ce au pornit astăzi alarmele în Bârlad