Două elemente de muniție rămase neexplodate din timpul ultimei conflagrații mondiale au fost descoperite în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a  intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, în localitatea Epureni, comuna Duda-Epureni.

Primul element de muniţie a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări/săpături cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni.

Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate și alte elemente de muniție. După aproximativ o oră și jumătate pirotehniștii vasluieni au mai găsit încă un proiectil.

Pirotehniștii au transportat la depozitul special construit, o (1) bombă pentru aruncător (calibrul 82 milimetri) și un proiectil perforant trasor (calibrul 32 milimetri). Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară într-un poligon special amenajat.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentRomânii care locuiesc la casă pot primi 2.000 de euro de la stat
Articolul următorMafia gunoaielor primește o lovitură de grație în instanță: judecătorii confirmă ancheta Realitatea Plus. Declarații halucinante ale avocatului Romprest