De astăzi, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui va fi redeschis publicului. Instituția s-a aflat într-un amplu proces de reabilitare derulat pe parcursul a peste doi ani.

Expoziția permanentă a muzeului este organizată pe trei niveluri, cuprinzând o secțiune de arheologie și istorie, una de etnografie și artă populară și o secțiune dedicată personalităților vasluiene.

Prin această expoziție, muzeul vasluian dorește să devină un punct de atracție pentru vizitator și un model pentru alte muzee din țară.

”Expoziția este realizată respectându-se noile direcții în ceea ce privește muzeologia românească. În ultimul timp s-a schimbat oarecum viziunea în domeniu, în sensul că vizitatorul trebuie să fie într-o relație ceva mai directă cu obiectul expus în muzeu. Asta nu înseamnă că îl va atinge în mod direct, dar va fi mult mai aproape. Vrem să eliminăm barierele acestea care existau în trecut. Din 2015, investițiile s-au făcut cu fonduri proprii, dar începând cu anul 2016, am găsit înțelegere la conducerea Consiliului Județean și mulțumesc pe această cale că ne-au sprijinit să facem din Muzeul Județean un punct de reper pentru cultura județului nostru”, a afirmat Ramona Mocanu.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, le-a mulțumit angajaților muzeului vasluian pentru implicare și le-a cerut să dea în continuare dovadă de profesionalism și să promoveze mai mult activitățile desfășurate.

”Sper ca ideile noastre să nu se limiteze la ceea ce am făcut până acum, să găsim o deschidere a muzeului în permanență către populație, să mergem noi către oameni, să încercăm să atragem cât mai mulți vizitatori. Ritmul vieții de astăzi face ca nu toată lumea să stea în muzeu, dar dacă vom fi destul de inventivi, sper că vom reuși să atragem cât mai multă lume, astfel încât muzeul să fie un reper. Sper să existe producție de carte, căci un muzeu cu intelectuali, cu oameni bine pregătiți dar care nu produc carte, știință, articole, nu este chiar împlinit. Știu că sunt aici oameni cu pregătire foarte bună. Noi o să încercăm să găsim resursele financiare necesare”, a declarat Dumitru Buzatu.

Lucrările de modernizare a muzeului Vaslui s-au ridicat la o valoare de peste 500.000 de euro.

Taxele pentru vizitarea muzeului sau pentru închirierea unor spații în vederea organizării de conferințe, simpozioane sau alte manifestări, urmează fie stabilite într-o ședință a Consiliului Județean Vaslui.

GALERIE FOTO

Articolul precedentReacția primarului Boroș după absența consilierilor social-democrați din ședința Consiliului Local
Articolul următorCărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră