Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, apreciază ca fiind absolut  nejustificată absența unui număr de nouă consilieri locali social-democrați de la ședința de îndată convocată astăzi, pentru luarea unei decizii imediate în privința delegării gestiunii transportului public local.

Inițiativa legislativă propusă votului Consiliului Local Municipal Bârlad de către primarul Dumitru Boroș a survenit după ce actualul concesionar a anunțat că dorește să rezilieze contractul în baza căruia efectuează transportul public de persoane.

În aceste condiții, se impunea luarea unei decizii imediate. Varianta legală și cea mai la îndemână pentru ieșirea rapidă din acest impas a fost delegarea gestiunii Serviciului de Transport prin achiziție directă. Pentru acest lucru era nevoie de votul a cel puțin două treimi (14) din totalul consilierilor locali. Întrucât la ședință nu au fost prezenți decât 11 consilieri locali (nouă din partea PNL, un independent și unul din partea PSD), proiectul de hotărâre, care avea să stabilească ce se întâmplă cu transportul bârlădenilor până la organizarea unei noi licitații, nici măcar nu a putut fi supus votului.

„Consilierii PSD au invocat faptul că nu participă la ședință pentru că nu au avut timp să studieze un proiect atât de important. Greșit, pentru că transportatorul actual a anunțat din decembrie că va lua această decizie.

În plus, este de datoria fiecăruia în parte să se informneze, mai ales că aceeași adresă pe care am primit-o eu a fost transmisă și la Consiliul Local. Mai mult decât atât, tocmai acesta este și motivul pentru care am convocat ședință de îndată: să discutam, cu toții, la această masă. Puteam sta și până la miezul nopții pentru o problemă atât de importantă pentru oraș. Dar, iată, nu avem cu cine! Acum rămâne la latitudinea cetățenilor să aprecize la cine este dezinteresul”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Discuțiile pe tema transportului public din municipiu vor fi reluate într-o altă ședință a Consiliului Local, chiar dacă la întocmirea noului caiet de sarcini – supus votului astăzi – au participat atât reprezentanți ai Executivului cât și ai Legislativului local.

Articolul precedentFOTO: Lupta de la Podul Înalt, transpusă în format 3D la muzeul din Vaslui
Articolul următorMuzeul din Vaslui se redeschide publicului larg