Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a organizat astăzi manifestarea culturală și științifică ”160 de ani de la Unirea Principatelor Române”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor personalități militare și istorici.

Col. (r) dr. Mircea Tănase, de la Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” Buzău, a vorbit despre ”Opera militară a lui Alexandru Ioan Cuza”, col. (r) dr. Sergiu Balanovici, de la Muzeul Județean Botoșani, a prezentat lucrarea ”Unirea Principatelor Române – Oameni. Fapte. Semnificații”, iar pr. dr. Florin Țuscanu, de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a oferit detalii despre ”Clerul Moldovei și Unirea Principatelor Române”.

De asemenea, prof. Tiberiu Dogariu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a prezentat ”Situația internațională în preajma Unirii Principatelor Române”.

Totodată, în cadrul acestui eveniment, a fost vernisată Expoziția de medalii „Mărturii medalistice – 160 de ani de la Unirea Principatelor Române”, prezentată de muzeograf Albert-Gabriel Grecu, urmată de prezentarea, de către pr. dr. Florin Țuscanu a miniexpoziției „Manuale școlare din Principatele Române Unite”.

Articolul precedentPompierii vasluieni donează sânge
Articolul următorPrimăria Vaslui marchează Mica Unire cu un spectacol artistic