Pe 24 ianuarie, Primăria Vaslui va marca cei 160 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o serie de manifestări cultural-artistice.

De la ora 10, la Centrul Municipal pentru Informare și Promovare Turistică va avea loc manifestarea culturală ”Pagini de istorie: Moș Ion Roată și Unirea”, la care vor participa elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui.

La Centrul Cultural ”Alexandra Nechita”, elevii Școlii ”Alexandra Nechita” Vaslui vor prezenta spectacolul omagial ”Hai să dăm mână cu mână!”.

De la ora 14, manifestările se vor muta în Sala Sporturilor, unde actorii Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad vor prezenta un moment de evocare a Micii Uniri.

Urmează spectacolul folcloric susținut de Corala bărbătească ”Armonia”, Rapsodia Vasluiului, Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului” și Grupul folcloric “Floarea Dorului” al Palatului Copiilor Vaslui.

”Spectacolul folcloric, susținut de către membrii Coralei ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, va fi în acompaniamentul orchestrei folclorice “Muzica Divertis”. Cântece populare reprezentative pentru fiecare dintre zonele etnografice ale țării noastre, cântece de țară, cele mai cunoscute piese cu conținut patriotic, orchestrate cu măiestrie de către frații noștri de peste Prut, Valeriu Cașcaval și Ion Croitor, toate dedicate Centenarului, au fost concepute special pentru un public ce simte și gândește profund românește, un public atașat de valorile autentic românești, lăsate nouă drept moștenire sacră de către străbuni”, susțin reprezentanții Primăriei Vaslui.

Spectacolul dedicat Unirii Principatelor Române se va încheia cu hora unirii.

Articolul precedentMuzeul vasluian a organizat ample manifestări dedicate Micii Uniri
Articolul următorExcedent bugetar la Primăria Vaslui