Duminică, 12 Decembrie, de la ora 12.00 publicul bârlădean este invitat la sediul central al muzeului, să urmărească, o nouă proiecție, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul „NewTogether – visions for a new together” ( Romania, Austria, 2020).

Societățile noastre, în România, Austria sau în alte părți ale lumii, se schimbă în mod radical, sub ochii noştri. O privire proaspătă asupra viitorului este imperios necesară!  

În momentul de faţă, pandemia, globalizarea, schimbările climatice, inegalităţile și tensiunile sociale, migrația, digitalizarea, lipsa de perspective și de credibilitate politică sunt tot atâtea provocări care îi înspăimântă pe mulți dintre semenii noştri. In timpul perioadei de carantină (lockdown) instituite după declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac București a invitat 60 de artiști din Austria şi România să reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum și la modul în care arta lor și comunitățile noastre se pot transforma în timpul şi după finalul crizei sanitare.  Intervenţiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA București de pe rețelele de socializare. Foarte repede, au atras atenția a zeci de mii de oameni din ambele țări.

Având în vedere acest succes, echipa FCA București a decis să încredințeze binecunoscutei şi apreciatei regizoare românce de teatru şi de film, Carmen Lidia Vidu, producția unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artiștilor participanţi.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentExpoziţia „Spirit Românesc” îi așteaptă pe bârlădeni, sâmbătă, 11 Decembrie
Articolul următorMedicul Irinel Popescu, mesaj după trimiterea în judecată: Sunt victima unei înscenări. NU am promis, NU am oferit, NU am dat nimănui bani