La mai puţin de trei luni până la examenul propriu-zis, viitorii absolvenţi de liceu din judeţ au şanse minime să treacă de cel mai important examen, care să le permită accesul către învăţământul universitar.

Mai bine de 50% dintre cei care s-au prezentat la simulare nu au obţinut note de trecere.

Din totalul celor 2.827 de elevi din anul terminal de liceu, nu mai puțin de 1.167 de elevi, respectiv 44,14%, au reușit să obțină medii peste 5, iar 1.096 dintre aceștia, respectiv 41,45%, ar fi declarați promovați.

Anul acesta, la simulare au existat 27 note de 10 la logică, alte 24 de note de 10 fiind primite la istorie. La proba scrisă la limba română s-a acordat un singur 10, pe când la matematică au fost 8 note maxime.

Un singur elev a avut 10 pe linie la simulare.

“Sperăm ca până la examenul propriu-zis, elevii să se pună la punct cu pregătirea, iar procentele la finalul bacului să fie mult mai bune. Notele obţinute de elevi la simulările bacalaureatului nu se contestă şi nu se trec în catalog. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărui liceu, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Vom mai organiza încă o simulare la nivel judeţean”, a mai declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Scopul acestei testări este familiarizarea elevilor cu rigorile examenului şi optimizarea rezultatelor la bacalaureat.

Articolul precedentCSM FC Vaslui se menține în fotoliul de lideră a ligii a patra
Articolul următorFRR vrea o structură de rugby la Vaslui