Zeci de echipaje ale Poliției Municipale, Jandarmeriei și Poliției Locale au înțesat azi noapte municipiul Bârlad, după ce în cursul serii de marți – 23 iulie, mai mulți indivizi înarmați cu răngi și spray-uri cu substanțe lacrimogene au atacat un autoturism și conform relatărilor martorilor, au luat cu forța o femeie și un copil.

Mai mulți martori au relatat că în jurul orei 21:00, în imediata vecinătate a Muzeului „Vasile Pârvan”, două autoturisme urmăreau un al treilea (marca Volkswagen) care a pătruns printre blocuri în mare viteză și la un moment dat a fost nevoit să frâneze pentru a evita impactul cu un grup de copii care se jucau pe o alee. În acel moment, urmăritorii, care se aflau în două autovehicule (n.r. – un Jeep cu numere de Anglia și un Ford Fiesta) au coborât înarmați cu răngi, au lovit autoturismul marca Vw, i-au spart un geam și au pulverizat înauntru un spray cu substanțe iritant-lacrimogene.

Mai mulți martori prezenți la scenele respective spun că o femeie care se afla în interior și-a pierdut cunoștința iar copilul care o însoțea a început să plângă. Șoferul autoturismului Volkswagen, copleșit numeric, s-a dat jos și a fugit printre blocuri. Atacatorii, conform relatărilor martorilor, au luat femeia și copilul din interiorul mașinii, i-au urcat în mașinile cu care veniseră și au fugit. Martorii au sunat la 112, iar la fața locului au venit mai multe echipaje de poliție și jandarmi care au încercuit zona pentru cercetări.

Surse apropiate anchetei ne-au declarat că, aproximativ cu 25 de minute înainte, aceleași autoturisme au șicanat în trafic autovehiculul marca Vw pe bulevardul Republicii, pe direcția de mers dinspre hotel Moldova către Confecții, iar la semaforul de la Cerbul de Aur l-au blocat lateral, aceiași agresori coborând și spărgând un geam cu intenția de a pătrunde în interior. Doar culoarea verde la semafor l-a salvat pe șoferul Volkswagen-ului, care a demarat în trombă. După o urmărire care s-a întins pe mai multe străzi, acesta a încercat să se refugieze pentru a cere ajutor unor rude din zona Muzelului „Vasile Pârvan”, însă din cauza unor copii care blocau aleea jucându-se a fost nevoit să frâneze, moment în care a fost ajuns și atacat.

Câteva minute după atac și după sosirea forțelor de ordine, șoferul atacat a fost găsit ascuns într-o scară de bloc, în apropierea autoturismului pe care l-a abandonat. El a fost dus la audieri.

Răpirea nu se confirmă

Reprezentanții IPJ Vaslui spun că, deocamdată, nu există o plângere pentru o eventuală lipsire de libertate, dar că fac cercetări pentru a se stabili dacă cele relatate de martori se confirmă. De asemenea, polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Imediat după incident, cms. șef Dan Voinea – comandantul Poliției Municipale Bârlad, a băgat în ședință operativă toți agenții disponibili și a dispus patrularea în zonele cunoscute ca „fierbinți” frecventate de agresori, pentru a evita izbucnirea unui nou conflict având la bază răzbunarea celui atacat. Totodată, zeci de polițiști îi caută pe protagoniștii atacului care a îngrozit locuitorii din zona Muzeului „Vasile Pârvan”.

Neoficial, cei implicați în incident ar face parte dintr-o grupare violentă care este cunoscută pentru scandalurile „sonore” de pe raza municipiului Bârlad, vehiculându-se chiar că ar fi în spatele unui atac asupra unui antrenor de arte marțiale, bătut în urmă cu aproximativ trei luni în scara blocului unde domicilia.

Articolul precedentAccident la ieșirea din Bârlad spre Tecuci: un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară
Articolul următorUPDATE. După ce ieri i-a cerut demisia de îndată, astăzi l-a rugat să și-o retragă!