După ce în urmă cu două zile, deputatul Adrian Solomon în calitate de președinte al Organizației Municipale PSD i-a cerut în mod răspicat demisia consilierului Sorinel Răducanu, iar acesta din urmă părea să se conformeze, astăzi dimineață și-a retras cererea de la secretariatul Consiliului Local Municipal.

Supărat pe gestul lui Sorinel Răducanu, acela de a fi votat la un proiect în care pe listele de atribuire terenurilor era și numele fiului său, Adrian Solomon i-a cerut demisia iar consilierul local social-democrat a părut pe moment că dă semne de supunere și și-a depus hârtia prin care renunța la funcția din Consiliul Local.

Reamintim că, în mod normal, consilierul Sorinel Răducanu nu ar fi trebuit să participe la vot din cauza faptului că pe listele respective (cele suplimentare pentru atribuirea de terenuri gratuite) se afla și numele fiului său. Pe filmările de la ședința din 11 iulie 2019 se poate observa extrem de clar cum Răducanu își exercită dreptul de vot.

Supriză însă! La două zile de la solicitarea lui Adrian Solomon, Sorinel Răducanu a mers la secretariatul CLM Bârlad și și-a retras demisia.

Surse din interiorul PSD spun că solicitarea demisiei din partea lui Adrian Solomon a venit după ce în dimineața zilei respective (n.r. – 22 iulie), fiul consilierului Răducanu a mers la Primăria Bârlad și și-a retras dosarul conform căruia ar fi trebuit să beneficieze de un teren cu titlu de dare în folosință gratuită.

În acest mod, teoretic, se elimină riscul ca Agenția Națională de Integritate să mai vină și să ceară explicații ori să-l declare pe consilier în incompatibilitate, deoarece fiul acestuia a renunțat la dosarul pentru teren înainte ca Hotărârea de Consiliu Local să fie validată de Prefectura Vaslui și deci implicit înainte să producă consecințe juridice.

Moral însă… intenția ilegală a consilierului PSD, rămâne iertată și nepedepsită.


ACTUALIZARE. Urmare a articolelor apărute în mass media, deputatul Adrian Solomon – președintele Organizației Municipale PSD, a revenit în declarații menționând că Sorinel Răducanu s-ar fi grăbit cu demisia, cu toate că în comunicatul remis de social-democrați se face specificarea că „domnul deputat Adrian Solomon, președintele Organizației Municipale PSD Bârlad, i-a cerut demisia din Consiliul Local de îndată, consilierului local PSD, Sorinel Viorel Răducanu”.

Drept urmare, Adrian Solomon l-a rugat  pe Sorinel Răducanu, după numai o zi, să-și retragă demisia.

„Domnul Răducanu s-a grăbit cu acest gest. Hotărârea nici măcar nu era validată. În cazul în care Prefectura nu o va valida, demisia ar fi inutilă. Eu sunt în vacanță, informațiile ajung pe bucăți la mine, nu aveam în acel moment o viziune unitară asupra situației. Nu stiam nici măcar că, de fapt, fiul domnului Răducanu nu se afla între cei 200 care vor primi, efectiv, teren de casă, ci pe o listă de rezerve, în cazul în care primăria va mai identifica vreodată loturi pentru Legea 15. Este motivul pentru care, după ce am fost pus la curent cu toate aceste informații i-am cerut să-și retragă demisia”, a declarat deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației PSD Bârlad.

Articolul precedentUrmărire în trafic și bătăi în plină stradă la Bârlad
Articolul următorCJ Vaslui caută o firmă pentru incinerarea animalelor moarte