Familiile care locuiesc în scara B a blocului D4, situat pe strada Mihai Viteazul din Bârlad, reclamă faptul că în seara zilei de 31 ianuarie a.c., au rămas fără electrocasnice funcționale în urma unui șoc de curent.

Până în acest moment pagubele nu au fost estimate, dar din spusele locatarilor, nimeni nu a scăpat cu centrala termică neafectată. De asemenea, televizoarele, computerele, telefoanele și încărcătoarele care erau în acel moment în priză au fost „prăjite” de șocul de curent.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 20:00 și imediat după, oamenii au sunat la departamentul Deranjamente, care a sosit la fața locului și a făcut constatarea.

„Noi nu știam cum să facem să remediem situațiile și ei ne făceau reclamă la centralele lor termice… , că le putem lua în rate și că montajul e gratuit. Păi așa am ajuns în țara asta!? Să fim luați în râs?? Ce să credem, că au dat șocul intenționat ca să vină cu oferta!??”, ne-a declarat un locatar revoltat.

Punctul de vedere al DelGaz Grid:

„Pe 31 ianuarie, în urma unui deranjament produs în reteaua electricã de distributie a fost afectatã alimentarea cu energie electricã la consumatorii de la scara B a blocului D4 de pe strada Mihai Viteazu din municipiul Bârlad.

O echipã de interventie a companiei s-a deplasat în teren, a realizat lucrãrile de reparatii necesare, alimentarea fiind reluatã în jurul orei 21:00. Despãgubirile pentru aparatura electrocasnicã deterioratã se acordã în conditiile stabilite de Autoritatea Nationalã de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despãgubiti pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacã acestea au fost cauzate de functionarea necorespunzãtoare a retelei electrice de distributie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electricã.

Exceptie fac receptoarele electrocasnice de tipul lãmpilor electrice si receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despãgubiri.

Clientii care considerã cã au fost afectati în urma acestui incident prin defectarea aparaturii electrocasnice trebuie sã anunte în scris furnizorul de energie electricã în termen de 10 zile lucrãtoare de la data producerii acestuia.

Titularul de contract care a solicitat despãgubirea (sau împuternicitul acestuia) va primi în maximum 20 de zile lucrãtoare rezultatul analizei privind acordarea sau neacordarea de despãgubiri. Regretãm disconfortul produs clientilor de acest incident si îi asigurãm cã depunem toate eforturile pentru ca probabilitatea de aparitie a unor astfel de evenimente sã fie cât mai redusã”, a precizat Sorin Munteanu, purtãtor de cuvânt al Delgaz Grid România.

Articolul precedentProgramul „Salvator din pasiune” continuă și în anul 2019
Articolul următorUn șofer din Bârlad, prins băut la volan din greșeala… altui șofer!