La nivel de județ, doar Primăria comunei Berezeni este interesată de accesarea fondurilor pentru ”Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui.

Suprafața care urmează a fi împădurită este de peste 113 hectare.

”Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, acoperă costurile standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime. Astfel, prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere (prima 1 – n.r.), care acoperă inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire se acordă pentru toţi beneficiarii schemei, iar prima anuală (prima 2 – n.r.) se acordă în funcţie de categoria de beneficiar şi de tipul de teren, pentru o perioadă de 12 ani, în vederea acoperirii costurilor de întreţinere şi îngrijire a plantaţiei forestiere şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi”, a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza schemei menţionate este de 7 milioane de euro.

Articolul precedentÎn atenția persoanelor fizice și juridice care generează deșeuri inerte
Articolul următorDouă focare de pestă porcină africană la Cârja