Persoanele fizice și juridice din municipiul Bârlad, care generează deșeuri inerte (moluz, obiecte de mobilier, deșeuri vegetale, etc.) și care le transportă la punctele de colectare a deșeurilor menajere sunt atenționate că, potrivit Hotărârii de Consiliul Local Municipal nr.167/25.06.2015, acest lucru le ESTE INTERZIS.

Prin aceeași hotărâre, acest tip de deșeuri poate fi colectat, de SC CUP SA Bârlad, la comandă, contracost, prețul pentru un metru cub fiind de 9,75 lei, fără TVA, în care este inclus încărcarea, tranportul și depozitarea.

Se informează, totodată, că sunt stabilite și anumite sancțiuni pentru persoanele care nu se conformează, în special pentru persoanele juridice care au obligația, totodată, de a-și amenaja puncte separate de colectare.

Prezentul anunț vine în contextul în care în Municipiul Bârlad au fost identificate foarte multe situații în care localnicii și anumiți agenți economici au depozitat la punctele de colectare a deșeurilor menajere deșeuri inerte pe care operatorul de salubritate nu le poate colecta în lipsa unei comenzi, situație care a dus la blocaje ale centrelor de colectare.

Prin urmare, administrația bârlădeană vine cu rugămintea să se respecte legislația în vigoare, pentru preîntâmpinarea luării  măsurilor coercitive.

Articolul precedentȘoseaua ocolitoare a Bârladului, la finalul perioadei de proiectare!
Articolul următorO singură cerere pentru înființarea de pădure în județ