Instituția Prefectului Județului Vaslui și Serviciul Poliției Rutiere Vaslui au inițiat o campanie de prevenire a oboselii la volan.

Astăzi începând cu ora 4.00, timp de două ore, pe DE 581, la intersecția din zona Crasna, au fost organizate mai multe filtre ale poliției rutiere.

Pe lângă verificarea documentelor și testarea cu alcooltestul, prefectul Eduard-Andrei Popica și subprefectul Mircea Gologan au oferit conducătorilor auto câte o cafea, cu mesajul ”prudență în trafic”.

”Scopul campaniei este acela responsabilizare a participanţilor la trafic cu privire la obligaţiile ce le revin pe durata deplasărilor pe drumurile publice, precum şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere. Vom mai iniția asemenea campanii, menite să atragă atenția celor aflați la volan cât de important este să fii odihnit înainte de a pleca la drum. Mă bucur că mesajul a fost înțeles de cei opriți în trafic, considerând utile asemenea acțiuni de prevenire”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La acțiune au participat 11 polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Vaslui, coordonați de cms Sergiu Anton, șeful serviciului: ”Le-am adresat recomandări conducătorilor auto cu privire la acest risc rutier, oboseala și adormitul la volan, care reprezintă o parte din cauzele producerii accidentelor rutiere. Oboseala la volan poate fi fatală și recomandăm o planificare a călătoriilor, astfel încât să fie parcurși un anumit număr de kilometri, pentru a evita consecințele unui eveniment rutier”.

Articolul precedentSensurile giratorii de la Gura Leului și Poliție, la votul consilierilor bârlădeni
Articolul următorElectronice ascunse și nedeclarate, în valoare de peste 30.000 lei, confiscate la Albiţa