Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui, declară că pădurarii vor avea în dotare pistoale cu gloanței, pentru a păzi cele peste 60 mii de hectare de pădure, pe care le administrează, din care 10.000 sunt păduri private.

Ritmul de preluare a pădurilor este foarte bun, urmând ca serviciile de pază să fie suportate de la bugetul statului.

Până în prezent, Direcția Silvică Vaslui, a reușit să securizeze aproximativ 7.400 de hectare, urmând ca până la mijlocul anului curent să fie preluate și cele aproximativ 2.600 de hectare de pădure privată.

Odată cu preluarea în pază a pădurilor private a apărut nevoia de înființarea a 14 cantoane silvice și evident și de angajare de personal care trebuie să apere și să păzească integritatea fondului forestier care îl au în gestiune.

Dar cum sivicultorii sunt expuși în tot felul de situații în diverse zone din județ cu tot felul de cetățeni, aceștia au deja în dotare pistoale cu gaze și bile de cauciuc, urmând ca în viitorul apropiat să fie dotați și cu pistoale cu gloanțe.

De altfel, datorită activității lucrătorilor silvici, în ultimii ani, sustragerile ilegale de material lemnos din suprafețele forestiere s-au redus considerabil.

Anul trecut s-au sustras ilegal din pădurile județului Vaslui doar 250 metri cubi de lemne.

Articolul precedentAdrian Solomon, politicianul anului în asistență socială
Articolul următorAJOFM Vaslui pregătește o nouă Bursă Generală a locurilor de muncă