Concursul de matematică ”Olimpiada satelor din România”, organizată la Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui, s-a bucurat de o largă participare.

Dedicat exclusiv elevilor din mediul rural, concursul a reunit un număr de 160 copii din ciclul primar și gimnazial.
“La olimpiadele școlare clasice, participarea elevilor din mediul rural este, de regulă, mai scăzută, dar asta nu înseamnă neapărat că în școlile de la țară nu sunt copii care pot face performanță. Consider că elevii din mediul rural merită o șansă. Rezultatele elevilor sunt foarte bune, demonstrând faptul că la țară se face carte de calitate, aici elevul învață tainele matematicii numai de la profesorul de matematică”, a declarat profesorul Aurel Dumitru, coordonatorul concursului.
La clasa a IV-a, pe locul I s-a clasat Andrei Cristian Hatman, de la Școala Râșești. Elevul Geroge Alexa din Rîșești a obținut primul loc la clasa a V-a, iar la clasa a VI-a pe primul loc s-a clasat Robert Ababei din Munteni de Jos.

La clasa a VII-a, Ionela Tătaru, de la Școala Ivești a obținut cel mai mare punctaj.
La clasa a VIII-a, pe primul loc s-a clasat Andreea Țonea, din Vutcani.
Toți elevii ocupanți ai locurilor I vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională a Olimpiadei satelor, care va avea loc în luna iunie.

Articolul precedentPS Ignatie, susținătorul echipei de robotică CuzaRo
Articolul următorArendatorii din Crețești își vor pământurile înapoi