Poliţişti de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, Andrei C., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din R. Moldova, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că Andrei C. deține permis de conducere valabil doar pentru categoriile B și C.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean din R. Moldova care lucrează la o școală de șoferi, plătind suma de 300 de euro, deoarece îi era necesar la locul de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Articolul precedentDocument de identitate fals descoperit la controlul de frontieră
Articolul următorȘoferi necorespunzători depistați la controlul de frontieră