Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări pe numele a doi bărbați, cu cetățenie română și R. Moldova, care conduceau ansambluri de vehicule deşi permisele de conducere valabil deţinute nu le dădeau dreptul.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, Vladimir C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 47 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Germania.

Jumătate de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru a ieși din țară, Mihail C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că permisele de conducere valabile deținute de cele două persoane nu le conferă dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule în cauză, lipsindu-le categoria „E”.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au preluat ansamblurile de vehicule din localitatea Rîșești, județul Vaslui, şi le-au condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deşi aveau cunoştinţă că permisele de conducere valabil deţinute nu le dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentPermis de conducere fals descoperit de poliţiştii de frontieră
Articolul următorBÂRLAD. Un bebeluș de 8 luni, opărit cu ceai, transportat cu elicopterul la București. FOTO