Ministerul Educaţiei Naționale a premiat marți, 4 iunie 2019, cele 87 de unități de învățământ preuniversitar câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, ediția a XVI-a, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Parlamentului.

La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală.
Pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui (196 de puncte), Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, județul Suceava (190 de puncte), Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui (187 de puncte), iar Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși se află pe locul 12.
Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele școlare judeţene/ISMB, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ.
Liceul „Ştefan Procopiu” a obţinut recunoaşterea oficială a titlului de „Şcoală Europeană” pentru a şasea oară consecutiv (2004, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019).
”Felicitări profesorilor, care în anii școlari 2016-2017, 2017-2018 și 2018-2019 s-au implicat activ în iniţierea şi implementarea proiectelor şi parteneriatelor europene, în promovarea valorilor europene prin derularea de proiecte naţionale, judeţene, locale şi activităţi extracurriculare. Respectuoase mulţumiri Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, părinţilor şi tuturor celor care au fost alături de şcoală în atingerea acestei performanţe!”, a declarat Gina Cucoș, directorul Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui.
Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui este la al patrulea certificat, iar Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși se află la prima participare și primul titlu de „Școală Europeană”.
Articolul precedentZiua Eroilor va fi marcată printr-un simpozion la Vaslui
Articolul următorStart patrulării comune la frontiera moldo-română