Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, propune o expoziţie unică, cu imagini din arhiva Observatorului Astronomic, realizate pe parcursul anilor 2015 – 2020. Acestea au fost obţinute prin intermediul instrumentelor optice şi a echipamentelor aflate în dotarea Observatorului Astronomic, dar şi imagini realizate în taberele de astronomie din afara oraşului Bârlad.

            Expoziţia este situată la Sediul Central al instiuţiei şi este compusă din 50 de panouri (60 x 40 cm), în care sunt surprinse imagini astronomice, cum ar fi de exemplu, stele şi galaxii, nebuloase, răsărit şi apus de Soare, fenomene astronomice deosebite, cum a fost eclipsa totală de Lună din 27 iulie 2018.

De asemenea, în expoziţie sunt imagini cu cele două descoperiri importante în astronomia românească, realizate la Bârlad: Nova Roşie Luminoasă din Galaxia Messier 101, din 10 februarie 2015, şi steaua variabilă ce poartă numele de  Barlad V1, în noiembrie 2019.

            Datorită situaţii actuale din lume şi din ţara noastră, expoziţia va putea fi vizitată pentru început doar în mediul online, pe facebook şi site-urile  Muzeului „Vasile Pârvan”:

https://www.muzeuparvan.ro

www.astrobarlad.wordpress.com

www.facebook.com/astrobarlad

            Expoziţia va fi deschisă pentru vizitare în perioada 7 mai – 1 iulie 2020.

Articolul precedentControl judiciar pentru un bărbat din Băcești care și-a amenințat părinții
Articolul următorFonduri Europene pentru Școala Profesională din Bârlad