În perioada 15 – 17 mai, 67 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe drumurile naționale de pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 715 de vehicule și legitimate peste 810 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 205.800 lei, atât pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice – cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de viteză, cât și pentru nerespectarea prevederilor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

De asemenea, au fost reținute 34 de permise de conducere (23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru alcool și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea) și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și de  conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Articolul precedentCând, cum și unde cum vă puteți programa pentru obținerea pașaportului
Articolul următorMicrobuz cu 7 persoane răsturnat în localitatea Morăreni – VIDEO