Aproape 11 ore au luptat pompierii vasluieni cu flăcările de la incendiul izbucnit la o locuință din Munteni de Jos.

Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari constată că, incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei şi a mansardei din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 350 metri pătraţi. Imediat se dispune activarea grupei operative şi suplimentarea forţelor de intervenţie cu două autospeciale de stingere şi o autoscară mecanică, deoarece în zonă nu existau hidranţi, cât şi, datorită vântului puternic exista pericolul de propagare a incendiului la vecinătăţi.

La ora 01:00 – se retrag două autospeciale de intervenţie. Ulterior, rămâne pentru asigurarea zonei o autospecială de stins incendii.

La ora 08:00, dimineata, toate fortele de intervenţie se retrag la unitate.

În urma incendiului au ars: – aproximativ 350 mp acoperiş din tablă pe astereală din lemn, 200 mp planşeu din lemn placat cu rigips şi polistiren, o colecţie de icoane, 20 covoare, 10 saltele relaxa, 10 TV, 15 PICK-uri, 1 război de ţesut, 3 calculatoare, instalaţia electrica.

S-au degradat aproximativ 250 mp parchet melaminat, patru uși din lemn masiv, aparatură electronică de supraveghere, zugrăveala de pe pereti.

Au fost salvate: la parter o parte din mobilier, centrala termică, două lăzi frigorifice, un frigider, un boiler electric şi alte bunuri din locuinţă.

Sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic a coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Deasemenea au fost protejate trei imobile învecinate.

Nu au fost persoane rănite în urma incendiului, sau personal propriu în urma intervenţiei desfăşurate, de către pompierii militari.

Articolul precedentSe joacă degeaba!
Articolul următorÎncă patru foste centrale termice, propuse pentru a fi scoase la vânzare de Primăria Bârlad