FOTO ARHIVĂ

Primarul Dumitru Boroș a inițiat un proiect de hotărâre locală care vizează scoaterea la vânzare a încă patru foste centrale termice de cartier. Centralele de cartier au aparţinut vechiului sistem de alimentare cu agent termic pentru municipiul Bârlad.

Renunţarea la încălzirea centralizată a lăsat oraşului un patrimoniu important. Unele centrale au ajuns deja în proprietatea unor persoane fizice, deși se puteau folosi pentru amenajarea unor sedii pentru anumite instituții publice locale.

Administrația are în vedere acum să organizeze o licitație pentru a putea fi vândute. Principala motivare pentru demersul inițiat de primarul Boroș, este aceea că locatarii din vecinătatea acestora, au reclamat pericolul la care se expun din cauza coșurilor de fum neîntreținute.

Cumpărătorii vor avea obligația stabilită prin caietul de sarcini să dărâme coșurile de fum pe propria cheltuială.

Proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor bârlădeni săptămâna viitoare, include patru locații ale fostelor centrale de cartier:

  • Centrala Termică, strada Vasile Pârvan nr. 39 (422mp)
  • Punct Termic, strada Aleea Parc nr. 20 (277mp)
  • Punct Termic, strada Aleea Parc nr. 10 (266mp)
  • NC 5522, strada Dragoș Vodă nr. 70 (241mp)

În ședința din 28 februarie a.c., Consiliul Local Municipal Bârlad va trebui să decidă dacă dă undă verde pentru vânzarea acestor foste centrale termice.

Dacă ți-a fost utilă această știre și crezi că e important să o vadă și alte persoane, susține-ne pagina cu un LIKE și cu o DISTRIBUIRE!

Articolul precedentPompierii s-au luptat 11 ore cu flăcările la Munteni de Jos
Articolul următorVIDEO. Un taxi a ars ca o torță lângă biserica Sf. Mina din Bârlad