Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda şi organizatoarea celei de-a 12-a ediţii a Concursului naţional de creaţie literară şi plastică “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă.

Numai din judeţul Vaslui au concurat 550 de preşcolari, elevi şi 100 de profesori.

Cei mai mulţi participanţi au optat pentru secţiunea de creaţie plastică. Nu au fost neglijate secţiunea de creaţie literară în limbile română şi engleză.
“Mă bucură entuziasmul copiilor, iar participarea numeroasă arată că marele scriitor, Ion Creangă, rămâne de actualitate. Mulțumim celor care ne-au sprijinit și sperăm într-o ediţie reuşită, graţie efortului depus. Copiii au fost încântaţi de posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, fie că a fost vorba de creaţie plastică, fie de creaţie literară”, a declarat Nastica Olaru, unul dintre organizatori.
Cele două secţiuni ale concursului, de creaţie literară şi creaţie plastică, au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.

La această etapă interjudețeană au participat peste 1000 de copii din județul Vaslui și din alte județe ale țării

„Evaluarea lucrărilor se va face în perioada următoare, iar pe 22 martie este programată premierea, completată de un spectacol artistic”, a conchis Daniela Nane, directorul Şcolii „Constantin Parfene”.

GALERIE FOTO

Articolul precedentAdelina Mihai, reîncoronată regina taekwon-do-ului românesc
Articolul următorUnul dintre cei doi soți ajunși la spital pe 1 Martie, intoxicat cu barbiturice