Prefectul Eduard-Andrei POPICA a participat, în această săptămână, la conferinţa ”Administraţia publică la 100 de ani de la Marea Unire”.

Evenimentul organizat la Alba Iulia a adunat reprezentanţi ai instituţiilor publice, autorităţi locale, reprezentanţi din mediul educaţional, istorici şi specialişti.

Temele conferinței au fost legate de contextul geopolitic al Marii Uniri, reformele administrative după 1918, politica economică a guvernelor României, statutul și rolul prefecturilor, poziția României în economia europeană, legislație și management administrativ, politicile publice din perspectivă diacronică.

„Conferința a avut drept scop dezvoltarea unei platforme de dezbateri, care să examineze și să pună în valoare adevărul istoric al Marii Uniri, evoluția administrației publice și reformele guvernării la o 100 de ani de la momentul unificării statului național român”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Conferința națională ”Administrația publică la 100 de ani de la Marea Unire” a reprezentat un bun prilej de discuție pe anumite proiecte de modernizare a țării și îmbunătățire a calității vieții fundamentate pe dialog.

Articolul precedent„Căsuța cu povești” se va desfășura în incinta Școlii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu”
Articolul următorProcesiune cu veșmintele Sfintei Parascheva la Vaslui