În preziua marii sărbători, credincioșii din Vaslui sunt așteptați să participe la o procesiune cu racla în care se află veşmintele Sfintei Parascheva, pe străzile Vasluiului, începând cu ora 17.

Pe traseu, cortegiul se va opri în dreptul tuturor bisericilor, unde vor fi ţinute slujbe. Întreaga procesiune se desfăşoară sub supravegherea a zeci de poliţişti şi jandarmi care, pe lângă blocarea circulaţiei rutiere pe străzile pe unde se deplasează mulţimea de credincioşi, supraveghează convoiul pentru a preveni incidentele.
„An de an, ne bucurăm de un număr important de credincioşi care participă la această procesiune. Pentru cei care nu pot să participe din diverse motive la acest ritual religios, fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva sunt depuse în biserica ce poartă numele sfintei, oamenii putându-se ruga pentru sănătate şi iertarea păcatelor în fiecare zi”, a declarat preotul paroh al Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Neculai Bădărău.
Veşmintele din racla care se vor afla în procesiune prin municipiul Vaslui sunt cele cu care a fost îmbrăcată, până în urmă cu aproximativ o sută de ani, Cuvioasa Parascheva, sfânta ale cărei moaşte sunt la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi.
Racla a fost oferită Bisericii „Sfânta Parascheva” din Vaslui în urmă cu câţiva ani de către mitropolie şi de atunci, în fiecare an, în preziua Sfintei Parascheva, sunt scoase în procesiune pe străzile din Vaslui.

Articolul precedentPrefectul, prezent la Conferința ”Administraţia publică la 100 de ani de la Marea Unire”
Articolul următorȚuica l-a băgat în spital