La solicitarea reprezentanților cabinetelor medicale școlare din municipiul Bârlad și conducerii sindicatului Sanitas Vaslui, prefectul Eduard-Andrei POPICA a întrunit Comisia de Dialog Social, pentru a discuta pe marginea salarizării personalului din aceste cabinete medicale.

Asistentele medicale au atras atenția cu privire la neachitarea voucherelor de vacanță și a indemnizației de hrană de către primăria Bârlad.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că problema poate fi rezolvată foare ușor de către administrația locală, având cadru legal pentru acordarea acestor drepturi.

”Voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute pentru această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, cum e și în cazul salariaților de la cabinetele medicale școlare, care se află în administrarea Primăriei Bârlad. În consecință, autoritățile locale au avut această posibilitate, de achitare a acestor tichete, ținând cont că la sfârșit de an au avut excedent bugetar. La fel și în cazul indemnizației de hrană, unde se spune clar în actul normativ că de la 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană, reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată. Am contactat primăriile din Vaslui și Huși, care au acordat aceste drepturi bănești tuturor categoriilor de salariați, inclusiv cei de la cabinetele medicale școlare, și nu văd de ce nu poate face acest lucru și Primăria Bârlad”, a precizat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Acesta a mai precizat că va organiza o întâlnire cu primarul Dumitru Boroș și celelalte părți implicate, pentru a se găsi soluția de rezolvare a situației apărute.

La nivel de Bârlad există 23 de salariați la aceste cabinete medicale școlare.

Articolul precedentMâine se deschide Târgul de Primăvară
Articolul următorAgresor sexual, dus la penitenciar de polițiști